Thursday, January 26, 2012

Getaways: Cameron Highlands 2D1N [Part III]

 

Lepas kitorg check-out & breakfast kat hotel tadi, terus pergi pasar tani kat area Brinchang. Banyak jugak makanan menarik ada jual kat situ.

Selain buah-buahan & sayuran yang sangat digemari olek mak aku, aku jumpa kedai yang jual madu. Tapi kita boleh beli & rasa kat depan2 orang tu. Pastu boleh laa beli bertong-tong madu bawak balik KL. Hehehehe.

Ni keaadaan gerai jual madu tu. Uncle Cina tokey dia ni ada ladang lebah & ni semua madu dari tempat dia laa.

P1050256 P1050255

P1050257

Madu dijual macam ni. Leh beli & rasa madu yang disalut kat situ. Tp korang jangan laa makan hampas nyer tu. Habis madu, sepah dibuang laa gamak nyer. Hihihi. Oleh sebab madu dia sedap, aku ada gak beli sebotol dua. Memang lain laa rasa madu dia.

Lepas borong madu, nak makan lagi benda sweets. Carik gerai strawberry choc yang orang Melayu jual.

Jumpa!

P1050254

Makan. Makan dan makan lagi…

Borong sudah, joli sudah, makan sudah…

Naik kereta, pecut ke Bharat Tea Plantation. Kat sini ambil gambar sikit2 jek sebab nak cepat balik KL. Risau jem laa pulak. Tak turun bawah kat daun2 pun. Minum teh ada laa..

 

 P1050258 P1050261
 P1050262  P1050263

        

Teh yang paling aku suka, Masala Tea. Dalam cuaca sejuk2 gitue, Perfect!

Tapi Cardamon Tea memang aku kureng sikit. Tak berapa sedap bagi kitorang. Hihihi..

Settle semua, hubby drive balik KL ikut Simpang Pulai. Sepanjang jalan, kitorang yang kat belakang ni semua tido lena sampai kat Tapah. Wakaka..

Jumpa lagi di episod lain yea! Chiow!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...